Utmerkelser

Fra Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug
Hopp til: navigasjon, søk

Titler, daljer og grader

For KSHB står utmerkelser høyt. Allerede ved innmeldelse er man tillatt å bære laugets grønne bånd ved festlige anledninger. Båndet blir ved god deltakelse ved Laugets aktiviteter fylt opp med korker, dette er laugets laveste form for utmerkelser; men det kan være lurt å ta en nærmere titt på korkenes tall før en utfordrer en pamp i mengden. I tillegg er hovedmålet for mange av Laugets medlemmer å oppnå de tre mest sementerte utmerkelsene: Brauling, Brewah og Brewmastah.


Brauling

Brauling er tittelen til første grad av utmerkelser for Laugets medlemmer. For å oppnå tittelen må medlemmet fullføre følgende:

Tittelen følges av laugets medalje av bronse.

Brewah

Brewah er tittelen til andre grad av utmerkelser for Laugets medlemmer. For å oppnå tittelen må medlemmet fullføre følgende:

Tittlelen følges av laugets medalje i sølv.

Brewmastah

Brewmastah er Laugets høyeste utmerkelse, og oppnås gjerne etter lang og tro tjeneste i tillegg til at medlemmet har utvist stor kunnskap om brygging.

Vedkommende har både høy teknisk og teoretisk kompetanse og skal kunne selvstendig ha full oversikt over gjennomførelsen av et brygg på alt av laugets utstyr. I tillegg skal tittelholderen være en brygger andre medlemmer kan komme til for spørsmål og svar om øl og bryggerelaterte temaer.

Det har vært flere måter å oppnå tittelen. Tidligere var det krav om fullført videregående teorikurs ØL2000, med godkjent praktisk prøve som var kravet for tittelen. Derfor skilles det mellom titlene; Certified Brewmastah (fra ØL2000), ReCertified Brewmastah (ved gjengående praktiske prøver etter ØL2000) og Brewmastah (Etter gjeldende krav).

Tittelen følges av laugets medalje i gull.

Korker

  • Hvit (merket 5, 10, ..., 100):

Gis ut etter medlemmet har oppnådd fem brygg i bryggeloggen, oppdateres rundet ned til nærmeste femmer ettersom tallet stiger.

  • Gull (merket 100+):

Gis ut etter medlemmet har nådd 100 eller fler brygg merket i bryggeloggen.

  • Rød (merket med 1, 2, ...):

Deltakelse på minst en dag av eplehelga, oppdateres for hvert år medlemmet har deltatt.

  • Gul (merket med 1, 2, ...):

Deltakelse på gangfest, oppdateres for hver gangfest medlemmet deltar på.

  • Gull (merket #100, #200, ...):

Deltakelse på jubileumsbrygg, enten ved brygging, eller flasking/fating. Merkes med batchnummer fra bryggeloggen.

DNS, og andre utmerkelser