Rekruttering

Fra Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug
Hopp til: navigasjon, søk

Hvordan og hvorfor rekruttere?

Vi er en forening som er ment til å fremme ølbrygging og ølbryggingskompetanse og å videreføre alt det vi kan og det morsomme vi gjør. Vi er en kunnskapsorganisasjon, og overføringen av den kunnskapen er gudegitt hvordan og hvem vi rekrutterer. Dersom vi rekrutterer for få vil vi i løpet av 6 måneder til et år begynne å slite med å organisere og finne nye medlemmer av styret.

Antall?

Det er relativt lett å rekruttere til KSHB, men dersom vi rekrutterer for mange og ikke har evnen til å følge dem opp, så vil man kunne få færre med seg i lengden enn hvis man fokuserer på å følge opp en litt mindre mengde rekrutter.

Det kan derfor være en god ide å fastsette et maksimalantall for nye medlemmer og arbeide derifra. For KSHB vil dette variere ut fra hvilken form foreningen er i. Har du mange som liker å lære bort og gode systemer for kurs og arrangementer så kan du ta imot flere. Godt forarbeid på forhånd vil føre til at det er lettere å følge opp nye medlemmer.

Oppsett for oppfølging?

Fadderordning

Vi har i 2019 vedtatt å ha en fadderordning for nye studenter. Her vil hver nye student få gitt en fadder som har ansvar for å følge dem opp.

Fadderens ansvar

Fadderens ansvar går ut på:

  1. Å være tilgjengelig for det nye medlemmet for spørsmål og slikt
  2. Hjelpe medlemmet å orientere seg i kurs og events

Nybegynnerkurs

Informasjonsmøte og events for de første studentene

Informasjonsmøte i begynnelsen av hvert semester

Åpne Nybegynnerbrygginger

Å brygge med åpne dører, med event på Facebook, er en god måte å få folk til å forstå hva vi gjør og om de vil synes det er gøy å brygge. Her kan det være greit å brygge på Speidelen og være litt mer i bakgrunnen og fortelle nybegynnerne hva de skal gjøre.

Det er viktig at nybegynnerne i alle fall får en flaske hver av brygget, slik at man får noe ut av det og noe å være stolt av! Da bygger man eierskap hos de som har deltatt.

Hvordan tilrettelegge arrangementer for nye medlemmer

Gjøre hangouts tilgjengelige

For nye medlemmer som ikke har vært i foreningen en stund kan det være skummelt og vanskelig å følge med i all lingoen vi lirer av oss på hangout. Derfor burde vi være observante for hvor teknisk og avanserte, og ikke minst inkluderende, vi er på våre første hangouter. Nybegynnere vil bli like nørd, men det vil ta litt tid og dersom vi tilrettelegger for dette vil flere bli med og flere vil bli flinkere fortere.

Informasjon

Når man er ny i foreninga så er det ekstra vanskelig å vite hva man skal gjøre, hva man kan delta på og når dette skjer. I begynnelsen av semesteret må vi være ekstra påpasselige at medlemmene vet hva som skjer når, og at dette kommer spesielt fram for de nye medlemmene.