Mikromandag

Fra Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug
Hopp til: navigasjon, søk

Mikromandag er bryggerlaugets offentlige ølsmakinger og sammarbeid med Tappetårnet og Chateau Neuf om å forbedre ølutvalget i glassbaren. Mikromandag ansvarlig bestiller inn 4-8 forskjellige øl og holder en smaking på huset.

Arrangering

Å arrangere Mikromandag er i grunn veldig enkelt men kan virke skremmende og uoversiktlig ved første øyekast. En mikromandag består av 3 faser: Planlegging, bestilling og gjennomførelse.

Grunnleggende Info

Pris:
150kr Student
200kr Ordinær

Selve Smakingen

Bestillinger

Bestillinger blir gjort gjennom at man sender en mail med bestilling til CNAS's driftssjef Lillian. Men for å gjøre det enkelt for henne og sørge for at det koster CNAS minst mulig driftskostnadder slik ølen blir billigere gjør vi mesteparten av jobben selv som å finne prisene og kontakte leverandører for å klargjøre vilkår. Bestillingslisten bruker følgende mal: Eksempel Bestillingsliste.

 • Vectura nummer - Identifikasjonskoden til produktet hvis det finnes i vectura sitt sortiment.
 • Antall i Kasse - Antall øl i kasse. Oftest 24 men kan variere helt ned i 12. Bra å fylle ut for å lettere beregne hvor mange kasser skal bestilles.
 • Vol, cl - Flaske eller boksstørrelse
 • Alk% - Selvsigende
 • Prislistenavn - Navn på produktet i prislisten. Husk å inkludere både produsent og produktnavn her for å tydeliggjøre nøyaktig hva du vil bestille.
 • Importør navn - Hvilken importør har produktet. Viktig for driftssjef å vite for å dele opp bestillingen til de rette aktørene.
 • Emp.type - Embalasjetype. Can/flaske
 • Fakturapris, ex mva - Pris før moms. Vi bruker denne i bestillingsutregningene men de fleste bestillingslister har både med og uten mva. Husk å velge korrekt
 • Kjøp i hele kasser - Regnes ut automatisk. Enklere for driftssjef å se hvor mye penger blir låst fast i inventar.
 • Fordelingsnøkkel - "Hvor mange smaksglass får jeg for hver flaske" Beregn ca 1,3 dl per gjest.
 • Pris per gjest m/u mva - Hvor mye koster ett smaksglass av denne ølen for hver gjest med / uten moms. Dette er den viktigste delen å sjekke før bestillingen blir sent.

Leverandører

Ulike leverandører har ulike vilkår for levering, oftest i minste antall kasser man må bestille før de vil levere. Ta kontakt med dem om å få oppdatert produktliste og sette seg på nyhetsbrev.

Vectura

Leverer hovedsortimentet fra flere underimporterer. Huset bruker allerede vectura så ikke noe minsteantall kasser. Send mail til driftssjef om oppdatert produktkatalog.

Fludium

Nettside Minstelevering 2 kasser.

Strag

Brukes allerede av huset. nettside

Cask

Minst 3 kasser: nettside

Big Bottle

Minst 48 flasker. nettside

Macondo

Enda ikke benyttet. Har masse kult.