Beer Brew 30 Basic

Fra Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug
Hopp til: navigasjon, søk

Anmeldelse

Hva kom med?

Gard kjøpte i Juli 2019 en «Beer Brew 30 Basic». Med i pakken kom det bryggemaskin, sil-/falskbunn, meskepose, røreskje, hydrometer, bøtte med gjærlås og hevert. Pakken kostet 1999 med gratis frakt

Maskinen kom imidlertid IKKE med kjølespiral e.l. Noe som gjør at jeg ikke helt forstår hvordan de kan kalle dette en startpakke. Dersom du vil opprettholde budsjettet og holde ting billig så burde du sjekke No-Chill som nedkjøling.

Kvalitet

Maskinen/Kjelen

Maskinen er lagd i 0,6mm 306 stål og virker helt grei. Krana er tydeligvis også i stål, men finishen er relativt mye kjipere. Den har også en finish-feil-flekk som burde vært tatt i kvalitetskontrollen. Vektmessig så er maskinen ekstremt lett, noe som er litt tvilsomt kvalitetsmessig, men en glede HMS-messig. Lokket er helt ok, i stål, med plastknott til håndtak som er festet i lokket med en skrue.

Kraftmessig så er maskinen grei, men ikke eksepsjonell. Den går opp til 2500w, med to varmeelementer på henholdsvis 1500w og 1000w. Selv om wattstyrken kunne vært 3500w med norske sikringer så er det nok varme til de vannmengdene som du kan forvente å varme opp. Kjelen varmer opp med en liten sirkulær flate nederst i bryggeutstyret. Denne har høy effekt relativt til arealet og det har en tendens å brenne seg fast vørter og smuss som må skrubbes bort etter brygging. Dettee vaskes bort ganske greit, så det er intet stort problem.

Knappene på maskinen er dekket av av plast slik at de blir vanntette. Føles greie i bruk, men virker noe billige. Som en som er vant til fancy skjermer og trinnløse effektregulatorer så er dette relativt forfriskende. På venstre side er det en termostat som er overraskende nøyaktig i temperaturen den måler, men er litt vanskelig å stille inn til korrekt temperatur da den har små tall/trinn og dårlig indikator som viser hva termostaten står på.

Tilbehøret=

Hydrometeret er et hydrometer, men det er veldig rart å inkludere et hydrometer uten å inkludere målerør. Dette må kjøpes separat og er veldig irriterende.

Sila er helt grei. Maltposen er imidlertid ganske fantastisk. Den passer kjelen veldig bra og er flott i bruk. En slik en skulle jeg ønske man kunne hatt til de fleste maskiner.

Skjea er vel, en skje og var grei i størrelse. Den var imidlertid full av smuss fra fabrikken som var veldig vanskelig å vaske bort.

Heverten var litt liten og besto av masse deler. Ikke noe jeg hadde brukt penger på ellers. Donerte den til lillebrors ciderprosjekt.

Hvordan var brygginga og hvordan ble ølet?

Brygginga gikk fort og maskinen har nok watt til det formålet den er til. Maskinen er så lett at den er veldig lett å sette opp, bære rundt og vaske. Ølet ble som med alt annet utstyr, særs godt. Ingen stor forskjell mellom dette og annet utstyr.

Karakter

Pris tatt i betrakning så vil jeg gi denne 7-8/10. Litt smuss, noe finish er dårlig er tilstede og det er noe mangler i pakken, spesielt mangel på kjøler og finishen på kranen rammer hardt. Pakken er imidlertid så absurd billig at det vil gjøre opp for det meste.