Bryggeriet

Bryggverkene våre

Brewtools B80PRO

  • 90-liters tankvolum
  • 20kg maltkapasitet
  • 30-80 liters kokevolum
  • 6kW varmeelementer (2x3kW strømtilførsler)
  • Konisk bunn og tømming i bunnen for enkel rengjøring.

Braumeister Speidel 40l/20l, og Braumeister speidel 20l

Enkle enkjeles-, elektriske bryggesystemer. Mer info kommer

Bryggmaker7000

Laugets første “skikkelige” bryggeri heter offisielt bryggmaker7000 men blir ofte bare omtalt som “det store bryggeriet”. Systemet er  hjemmebygget, og kan brukes til å brygge opp til 100 liter-ish øl og består av:

Varmtvannstank på 120 liter med inneholder 2 x 3,5 kW elementer. Tanken er bygget av en gammel varmtvannsbereder, og har også en pumpe.

Meskekar på 150 liter med falsk bunn og en overrislingsmanifold i toppen. Meskekaret er også bygget av en gammel varmtvannsbereder, og har avtapning i bunn.

HERMS-kolbe, eller Heat Exchanged Recirculation Mash System, på ca 2 liter som er montert på meskekaret. Inni kolben er det et 3,5 kW element og en spiral i rustfritt stål, og under meskingen kan vørteren passere gjennom denne spiralen for å bli varmet opp av det varme vannet. Dette gjør at mesken holdes på konstant temperatur, og at mesken kan varmes opp for stegmesking. Det bidrar også til klarere vørter.
RIMS-System, eller Recirculating Infusion Mash System, som på mange måter fungerer på samme måte. Den store forskjellen er at her sender man vørteren gjennom en rørseksjon hvor den får direkte kontakt med et varmeelement.

Kokekar på 130 liter med 2 x 3,5 kW elementer. I tillegg har det returventiler for å lage sirkulasjon i kokekaret, og en pumpe for å sirkulere vørteren.

Motstrømskjøler, som er en klar oppgradering fra vår tidligere dyppkjøler. Kjøletiden er kuttet ned med ca. halvparten, og klarer å kjøle ned 100 L på rundt 30 minutter til 20° C.

Kontrollpanel, som er selve hjernen i bryggeriet. Panelet styrer hvilke elementer som er på, skrur av og på pumpene og holder tiden. Panelet bruker tre PID-regulatorer med sensorer montert i varmtvannstanken, HERMS-kolben og kokekaret for å styre påslaget til de ulike varmeelementene.

Hvis du vil lese mer om bryggeriet vårt, kan du lese en tråd på Norbrygg sitt forum om hvordan vi bygget det, lese mer om The Electric Brewery som vi er inspirert av, eller lese bruksanvisningen for hvordan vi brygger på anlegget.