Uke 16 hos Lauget

Uke 16 har vært en bra uke for lauget.
Åse startet med ukens talk på mandagshangouten, hvor hun snakket om ølbrygging og kultur i midtøsten. Her snakket hun for eksempel om hvordan hun fikk prøvesmake et øl en servitør i Jordan hadde brygget. På grunn av mangel av tilgjengelige ingredienser, maltet han selv, og brukte også lokale urter i brygget.

Hjemmebrygg i petra

Onsdag holdt Espen og Håkon nybegynnerkurs på engelsk. Det var godt oppmøte på kurset, med 3 personer som møtte opp.  Det ble brygget en american wheat (Navn: Careless Wheatsper v4). Kurset gikk smertefritt selv om noe av utstyret ikke fungerte slik som det skulle.

Håkon snakker om øl

Ellers har det i tillegg blitt brygget 3 brygg denne uka. Første var frida som brygget en Rye IPA (Navn: Ruger på noe). På fredagen ble det brygget en Tysk pilsner (Navn: KnabbMegPlis) som er inspirert av bryggemester Håkon sin Knabbpils. Samtidig ble det brygget 80l ingefærøl til 16. Mai galla, dette er da for de som ikke er glad i øl (hvis det går an), eller vil unngå store mengder gluten. Samtidig fatet Homebrew sitt første brygg, og 2 batcher ble flasket av andre bryggere som falt innom. Med andre ord har det vært en meget hyggelig og effektiv uke på lauget.

Espen er klar for ingefærøl, Ble brukt hele 3kg ingefær
Her hjelper vårt nyeste medlem Audun Espen å lage ingefærøl.