En rask innføring

Fra Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug
Hopp til: navigasjon, søk

Så du er ny i Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug. VIktigste å vite er at man fort blir veldig lei av å si et så langt navn så alle sier bare lauget eller KSHB. Det skjønner de fleste i andre foreninger og utvalg på huset også.

Generelt

KSHB er en ganske løst organisert forening. Man har et styre som organiserer de større arrangementene, hangouts og sørger for at foreningen driftes forsvalig. Ellers er det ganske fritt for medlemmer å arrangere den aktiviteten de ønsker. Man finner som regel noe aktivitet hver uke på huset, enten det er fating, flasking, brygging eller bare en forekomst. Det er viktig å huske på at foreningen er for studenter som har interesse for brygging og ølkultur. Medlemsskap kun for å bli med å feste er vi ikke så gira på.

Medlemsskap

Medlemsskap i KSHB koster 200kr for medlemsskap ut året. I tillegg så må man være medlem av DNS. Det koster 100kr for et helt år. Dette er penger det bare tar et brygg eller to å spare inn.

Mandagshangout

Mandagshangout er den faste aktiviteten vår. Den forekommer hver uke. Her snakker vi litt om øl, smaker litt på øl og driver dugnad og vedlikehold på bryggeriet.

Brygging

KSHB har to bryggerier. Et 20l bryggeri kalt Speidel som vi vant en gang i tida, og et 100l bryggeri kalt Bryggmaker7000 som er hjemmesnekra av gamle varmtvannstanker, blod, svette og tårer. Brygging er noe man må lære ved å gjøre det selv og det tar 10-15 brygg før man begynner å få skikkelig dreisen på det.

Speidel

Speidelen er tilgjengelig til å brygges på av alle som har gjennomført et nybegynnerkurs og speidelkurs.

Den er veldig lett å komme i gang med, funker bra og lager god øl. - En eller annen person på lauget

Bryggmaker7000

For å brygge på det store systemet vårt må man ha vært assistent under en del brygginger på maskinen og oppnådd tittelen Brewah. Etter det kan man brygge sammen med en annen Brewah eller Brewmastah.

BrewMastahs er de eneste som har muligheten til å brygge alene på systemet.

Aktiviteter

Lauget gjennomfører flere ulike aktiviteter i løpet av året. Her er noen av dem

Internkultur og tradisjoner

Lauget har flere interne tradisjoner og nye skapes og forsvinner på jevnlig basis. Noen av de som har vart lengst er følgende

Titler

Lauget har tidligere opperert med kun en tittel: BrewmastahTM. Fra høsten 2017 så introduserer vi to nye tittler man kan oppnå på lauget. Brauling og Brewah. I tillegg innehaver leder også tittelen Bryggerimester.

Regler

Lauget har litt forskjellige regler som gjelder når det kommer til bruk av bryggeriet, lageret og kontoret i tredje. Samleside for reglene er her