Om oss

Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug ble startet i august 2010, basert på det løsere organiserte Kristiania Haandbryggerlaug. Organisasjonen har som formål å:

fremme interesse for og kunnskap om ølbrygging og ølkultur blant studenter i Oslo.

Vi tror og håper at flere og flere begynner å innse at det finnes flere typer øl enn den trauste, norske pilsen. Ingenting galt med pils, men det finnes så mange andre spennende øltyper og -smaker som vi synes flere burde få øynene opp for. Vi begynner med noen av øynene til studenter i Oslo. Dessuten mener vi at det er spennende, utviklende og morsomt å brygge sitt eget øl - i tillegg til at man ivaretar en tradisjon med lange røtter i Norge.

Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug holder til på Studentersamfunnet Chateau Neuf på Majorstua. Vi holder kurs i ølbrygging for nybegynner og viderekomne og arrangerer andre aktiviteter

Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug sine ølbryggekurs er støttet av Bryggeland / Vin og Bar. De har en fin butikk i Sannergata på Grünerløkka - besøk dem gjerne. Vi får også kursstøtte av Studieforbundet tradisjon og kultur. Takk!

Oslo Student-TV har laget en dokumentar om Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug! Se den på Youtube.

Haandbryggerlaugets Speidel Braumeister

På Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2011 vant Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug konkurransen for Publikumsfavoritt overveldende med ølet "Haandbryggerlaugets grønne gull". Premien var en 20-liters Speidel Braumeister, en komplett bryggemaskin. Denne lånes ut til medlemmer av lauget, forutsatt at disse har deltatt på et nybegynnerkurs og kan et minimum av brygging. De som låner maskinen vil måtte få instruksjoner om bruk av denne. Med maskinen kan man på en enkel måte selv prøve seg på brygging helt fra malt, og lage sitt eget velsmakende øl.

Maskinen lånes ut til medlemmer på forespørsel. Sjekk først denne kalenderen og finn et tidspunkt der den ikke er opptatt som du vil låne den på. Send så en mail til post@kristianiabrygg.no og be om å få låne den. Lauget kan også være behjelpelige med ingredienser og instruksjoner.

> Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug
> Det Norske Studentersamfund, Chateau Neuf (4. etg)
> Slemdalsveien 15, 0369 Oslo

post@kristianiabrygg.no <
Org. nr. 995 86 3588 <
Konto nr. 9365 17 86590 <