Bryggetitler

Bryggetitler og utmerkelser

I Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug har vi lenge opperert med kun en tittel, gitt til de som fullfører det omfattende avanserte ølbryggekurset vi tidligere har holdt. Fra høsten 2017 er planen å tilby en større variasjon av titler og utmerkelser slik at alle har noe å jobbe mot hvis de ønsker å vise seg frem ved laugets mer høytidelige arrangementer eller studentersamfundets galla.

Følgende er det vi opererer med fra høsten 2017:

Brauling

Denne personen har gjennomført tre suksessfulle brygg på speidelmaskinen vår og er sikker på bruken av utstyret. Personen har også en helt grunnleggende forståelse for prosessene i bryggingen.
Tildeles Bryggemedaljen i bronse samt tittelen Brauling

Brewah™

Denne personen er noen som har større praktisk erfaring og klarer å konsistent brygge bra øl. Brewahen kjenner til alle stegene involvert i brygging på det større bryggeriet vårt, bryggmaker7000, har nok teoretisk kunnskap til å kunne holde nybegynnerkurs samt flaske og fate. Vil ikke ha mulighet til å brygge alene på bryggmaker7000 men kan gjøre det sammen med en annen Brewah™. Tildeles bryggemedaljen i sølv, diplom samt tittelen Brewah™.

BrewMastah™

Denne personen har mye strørre praktisk erfaring og teoretisk rundt alle delene av bryggeprosessen en de forrige tittelinhaverene. Denne personen klarer å sette sammen mer kompliserte oppskrifter, har kontrol over de ulike faktorene som spiller inn under mesking, kok, fermentering og rengjøring. En BrewMastah™ kan uavhengig brygge på lauget alene.
Tildeles Bryggemedaljen i gull, diplom samt tittelen BrewMastah™.

For mer informasjon om hvordan progressjonen gjennom de ulike titlene er les her.

Diverse utmerkelser

Vi vil også fremover arbeide for å ha flere mindre utmerkelser for aktivitet og tilstedeværelse i foreningen gjennom pins, buttons og andre morsomheter vi finner på. Dette vil bli fastsatt i løpet av høsten.

Et eksempel er cidermerket som tildeles de som er med både på ciderplukkingen på høsten og flaskingen på våren.