Bryggeriet

Bryggeriet vårt

 

Laugets bryggeri heter offisielt bryggmaker7000 men blir ofte bare omtalt som “det store bryggeriet” og er hjemmebygget, kan brygge opp til 100 liter øl og består av:

Varmtvannstank på 120 liter med inneholder 2 x 3,5 kW elementer. Tanken er bygget av en gammel varmtvannsbereder, og har også en pumpe.

Meskekar på 150 liter med falsk bunn og en overrislingsmanifold i toppen. Meskekaret er også bygget av en gammel varmtvannsbereder, og har avtapning i bunn.

HERMS-kolbe, eller Heat Exchanged Recirculation Mash System, på ca 2 liter som er montert på meskekaret. Inni kolben er det et 3,5 kW element og en spiral i rustfritt stål, og under meskingen kan vørteren passere gjennom denne spiralen for å bli varmet opp av det varme vannet. Dette gjør at mesken holdes på konstant temperatur, og at mesken kan varmes opp for stegmesking. Det bidrar også til klarere vørter.

Kokekar på 130 liter med 2 x 3,5 kW elementer. I tillegg har det returventiler for å lage sirkulasjon i kokekaret, og en pumpe for å sirkulere vørteren.

Motstrømskjøler en klar oppgradering fra vår tidligere dyppkjøler. Kjøletiden er kuttet ned med ca halvparten og klarer å kjøle ned 100l på rundt 30 minutter til 20c.

Kontrollpanel, som er selve hjernen i bryggeriet. Panelet styrer hvilke elementer som er på, skrur av og på pumpene og holder tiden. Panelet bruker tre PID-regulatorer med sensorer montert i varmtvannstanken, HERMS-kolben og kokekaret for å styre påslaget til de ulike varmeelementene.

Hvis du vil lese mer om bryggeriet vårt, kan du lese en tråd på Norbrygg sitt forum om hvordan vi bygget det, lese mer om The Electric Brewery som vi er inspirert av eller lese bruksanvisningen for hvordan vi brygger på anlegget.