Våre aktiviteter

Kalender

Nybegynnerkurs

Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug arrangerer nybegynnerkurs, eller ØL2000, som vi også kaller det, omtrent annenhver uke i løpet av semesteret. Kurset egner seg for dem med lite eller ingen erfaring fra før, men selv dersom du har brygget litt fra før, kan det være mye å lære på dette kurset. Grunnen til det er at det ikke bare er et nybegynnerkurs - det er nemlig et svært grundig kurs i ølbryggingens teori og praksis. Gjennom dagen brygger vi en batch med øl, kobler teorien til de praktiske stegene vi gjør underveis og forklarer alt grundig. Dersom du vil vite mer om hva vi går gjennom, kan du ta en kikk på studiemateriellet til kurset.

Kursene holdes omtrent annehver uke, fra kl 16:30 til omtrent midnatt på hverdager på Chateau Neuf. Kurset koster 100 kroner per person for medlemmer av Det Norske Studentersamfund og 200 kr for andre.

Du kan melde deg på kursene på SignUpGenius.

Vi kan også holde kurs for grupper fra 4-7 personer. Ta kontakt på kshbkurs {på} gmail {punktum} com i god tid for å avtale dette.

Videregående kurs

En til to ganger i året holder lauget videregående kurs i ølbrygging. Disse er beregnet på personer som har vært på nybegynnerkurset eller har tilsvarende erfaring, og går over 10-12 kurskvelder. Kurseet har 4 kvelder med teori, deretter en praksiskveld for hver deltager der denne skal brygge en egen planlagt oppskrift, og til slutt en oppsummeringskveld. Deltagere som fullfører blir Certified BrewMastah™, og kan dermed brygge på laugets bryggeri alene.

Kursene annonseres på nettsiden og Facebook-pagen når det er påmelding. Erfaringsmessig kommer det flere påmeldinger enn vi har plass til, og styret må i slike tilfeller prioritere deltagere. I såfall prioriteres deltagere som kan tenkes å bidra til drift og aktivitet i lauget og/eller medlemmer av lauget.

Mandagshangout

Hver mandag er det folk til stede på laugets lokaler fra minst kl 18-21. På laugskveldene på mandager prater vi om øl, flasker øl, smaker på nye brygg, rydder, planlegger oppskrifter eller forbereder brygging. I tillegg er det svært sosialt, og en god anledning til å bli kjent med lauget. Mandagsbrygginger er for medlemmer eller for dem som ønsker å bli det. Møt opp på laugets lokaler i 4. etasje på Chataeu Neuf!

Andre aktiviteter

Lauget arrangerer også andre aktiviteter. Dette kan være bryggeribesøk, foredrag, deltagelse på Norgesmesterskap, sommer- og juleøltest, eller andre ting. Slike aktiviteter annonseres her dersom de er åpne for ikke-medlemmer.

> Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug
> Det Norske Studentersamfund, Chateau Neuf (4. etg)
> Slemdalsveien 15, 0369 Oslo

post@kristianiabrygg.no <
Org. nr. 995 86 3588 <
Konto nr. 9365 17 86590 <