Uke 19 i retrospekt

Uke 19 har som alltid vært spennende med masse forskjellig her på lauget. Uken startet på mandag med hangout som vanlig, den ble holdt av selveste bryggemester Håkon. Hele opplegget startet med et crash course med et dypdykk i cider-verden.

Etter foredraget stakk vi ned i kjelleren for å smake på cideren som ble brygget høst 2017 som fortsatt står på bøtter,  dette ble derimot vanskelig når vi kke fikk tilgang til lageret, og måtte nøye oss med årgangene 2016, 2015 og 2014. Noen av de smakte som kvalitets cider som kunne vært kjøpt på polet, noen var helt ok, og det er noen som man sikkert fint kunne brukt som negllakkfjerner.

Videre i uka skulle det egentlig være nybegynnerkurs men det ble avlyst grunnet få påmeldte. Istedenfor brygga Espen en IPA med tilsatt pasjonsfrukt som hadde det passende navnet IPAssion.

Johannes hadde bryggeriet på onsdag hvor Eivind kom innom. Her ble det brygget tre brygg; Mislykka, en dubbel og en wit. Mislykka kommer av at Johannes planla å brygge en wit men brukte munichmalt istedenfor pale malt som base. Da måtte han slenge seg rundt og brygge én til – for en stilriktig wit skulle det bli. Eivind brygga en dubbel men traff ikke OG, så «an blei litt enkel».

Siste brygg skjedde på fredag, da brygget Vetle en steamer.